Motorsport

2023.03.30. 15:17

A salgótarjáni motoros húzta legjobban a gázt

A fiatal salgótarjáni Kántor-Szabó Levente nyerte a motocross bajnokság első fordulóját III. osztály MX2 kategóriában Piliscséven, majd az elmúlt hétvégén Kiskunfélegyházán is diadalmaskodott.

Nool

Kántor-Szabó Levente sorra nyeri a versenyeket

Forrás: Beküldött fotó

A közelmúltban Piliscsév volt a hazai motocross központi helyszíne, ahol a 2023-as CL4 Offroad Motoros Iskola Magyarország Nyílt Nemzeti Elite Motocross Országos Bajnokságának első fordulóját rendezték meg, amelyen a salgótarjáni Kántor-Szabó Levente, – a Bolyai János Gimnázium 9. Kny-es osztály tanulója – a LÉCZ Motorsport Egyesület versenyzője is részt vett.

Erre a két napos eseményre rengeteg külföldi versenyző érkezett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából és Romániából is, így több mint 300 sportember mérhette össze a tudását a különböző kategóriákban. Levente a III. osztály, MX2 kategóriában egy Husqvarna TC125 köbcentis motorral indult. Mindkét futamban a középmezőnyből rajtolt és onnan sikerült felküzdenie magát az első helyre, így a III. osztály MX2 kategória győztese lett. A bajnokság hét fordulóból áll és a következő verseny Ácson kerül majd megrendezésre.

Az elmúlt hétvégén a KTM-HUSQVARNA Centrum Magyar Enduro és Endurocross Bajnokság első fordulójára került sor Kiskunfélegyházán.

A salgótarjáni motorkerékpáros a III. osztály E1 kategóriában indult, ahol abszolút és kategória győztesként végzett. Egy közepes rajt után már az első körben az élre állt, amit sikerült a futam leintéséig megtartania. Az endorocross bajnokság hat fordulóból áll, és a következő verseny Pannonhalmán kerül majd megrendezésre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában