Alkotások

2023.06.03. 13:28

Száznyolcvan diákrajzot mutat be a művészeti iskola kiállítása Salgótarjánban

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek alkotásaiból nyílt kiállítás minap a salgótarjáni Civil és Ifjúsági Házban. Száznyolcvan rajzot láthattak az érdeklődők a helyszínen.

G. P.

Szép számban érkeztek látogatók a képző- és iparművészeti tanszak zárótárlatára

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az eseményen Földi Gergely, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettese köszöntőjében elmondta: az elmúlt tíz hónapban foglalkoztak a gyerekek fejlesztésével az intézményen belül, ugyanakkor már az előtte lévő időszakban rengeteg hatás érte a diákokat. – Mindezen pillanatok köszönnek vissza a 180 kiállított rajzon, amelyek elkészítése körülbelül 140 óra munkát igényelt. Ez annyi, mintha négy napot, és mintegy nyolc órát rajzolnának megállás nélkül – mutatott rá Földi Gergely, hozzátéve: – Mindig örömteli, ha egy tanév munkájának gyümölcse ilyen szépen beérik.

Kun Péter, az iskola képzőművészeti tanszakának oktatatója elmondta: nagy meglepetésként érte, hogy szép számban érkeztek látogatók a képző- és iparművészeti tanszak zárótárlatára. Hozzátette: a műveket 6 és 22 év közötti fiatalok készítették, ezért elég tág szemlélet övezi a műveket. – Fontos, hogy a művészpalánták saját gondolataikat tudják kifejezni a papíron, a Vácziban ebben is segítjük a diákokat – húzta alá Kun Péter.

A különböző technikával készült rajzokat a Salgótarjáni Civil és Ifjúsági Házban június 18-ig, vasárnapig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában