Átadó

2023.06.08. 16:53

Ünnepélyesen is átadták a több mint egymilliárd forintból felépített kézilabdacsarnokot Gyarmaton (fotók)

Csütörtök délben ünnepélyesen is átadták Balassagyarmat új kézilabda munkacsarnokát. Az eseményen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is jelen volt, aki kiemelte, hogy a kabinet célja a sport népszerűsítése mellett az egészségmegőrzés elősegítése.

Lukács Zsófia

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanatai

Forrás: Nool

Fotó: L. Zs.

A Nemzeti Sportinfrastruktúra Fejlesztési Program keretében épült fel a négyszáz fős lelátóval, öltözőkkel, irodákkal és büfével, valamint tágas parkolóval rendelkező kézilabda csarnok az Ipoly-parti szabadidős övezetben. Az ünnepélyes átadón Csach Gábor polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd nyitóbeszédében hangsúlyozta az egészségmegőrzés fontosságát, valamint arra is kitért, hogy 15 év alatt 40 aktivitást segítő létesítmény épült a városban. – Ez az új sportcsarnok nem csak a kézilabdásokat fogja szolgálni, hanem az iskoláinkat is, továbbá a különböző rendezvényeknek is otthont adhat majd – hangsúlyozta a polgármester.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: a Balassagyarmaton tanuló több ezer diák számára biztosított minden egyes sportághoz az infrastruktúra. – A kézilabda egy olyan fontos sportág, amelyben Magyarország bárhol a világban jeleskedik. Így a jelenleg létrejött infrastruktúra egy jövőben megtérülő befektetés fiataljaink számára  – fogalmazott Balla Mihály, majd köszönetét fejezte ki minden dolgozónak, aki részt vett a kivitelezésben.

Az országgyűlési képviselő gondolatai után Berkó Lajos, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság kabinetfőnöke egy személyes történettel kezdte köszöntőjét.  – NB I-es ifjúsági kézilabdázóként lehetőséget kaptam arra, hogy a felnőtt csapatban is játszhassak, így Balassagyarmaton NB II-es kézilabda mérkőzésen vettem részt, ez az élmény a mai napig bennem él – fogalmazott Berkó Lajos. Hozzátette: a sportban képviselt értékek által – a kitartás, a küzdeni tudás, az alázat, a tisztesség, a csapatban való gondolkodás – képesek leszünk leküzdeni az akadályokat és elérni céljainkat. 

Kiemelte: a megfelelő infrastruktúra mellett fontosnak tartja a tehetséggondozást sportszövetségi és iskolai keretek között egyaránt. Arra is kitért, hogy az idén elindult a Nemzeti Versenysport Fejlesztési Program, amelyben a kézilabda, mint sportág a második kategóriában kapott helyet. – A következő olimpiai játékokon szeretnénk, hogy a pontszerzés mellett érmeket is nyerjenek a versenyzőink. Kívánom, hogy az ehhez szükséges utánpótlásbázis Balassagyarmaton is megvalósulhasson és a sportág újra életre keljen – hangsúlyozta a kabinetfőnök.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő köszöntötte a résztvevőket, majd kiemelte, hogy ez az új épület a közösség javát fogja szolgálni és egy pluszt ad a városnak. – Ez nem egy egyszerű időszak, a szomszédunkban háború dúl, az életünket a koronavírus-járvány után ismét egy tőlünk független körülmény határozza meg. A háború okozta gazdasági helyzetben is értékelnünk kell azt, hogy ezekben a nehéz időkben is van, ami előre visz bennünket, tudunk gyarapodni, fejlődik az ország, a sportolóink és az infrastruktúra – hangsúlyozta a kormányszóvivő. Arra is kitért, hogy ez a közel 1,2 milliárd forintból megvalósuló kézilabda munkacsarnok a harmadik elkészült építmény abban a fejlesztési programban, amelyben 17 helyszínen létesülnek még hasonló csarnokok.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a balassagyarmati diákok birtokba is vették a csarnokot és megkezdődtek az utánpótlás leány és fiú kézilabda mérkőzések. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója, Végh Gábor, a kivitelező cég vezérigazgatója, Balassagyarmat valamennyi oktatási intézményének igazgatója, továbbá a BSE kézilabda sportolói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában