Sportrádió: Unikum, ahogyan Marozsán Fábián teniszezik – Balázs György

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 22:09
Marozsán Fábián már a legjobb nyolc között van Miamiban (Fotó: Lengyel Viktória Gréta)
Mint ismert, Marozsán Fábián 6:4, 0:6, 6:1-re legyőzte a világranglistán tizedik ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló ATP 1000-es torna férfi egyes versenyében, így bejutott a legjobb nyolc közé. A Sportrádió Hazafutás című műsorában a magyar teniszező edzőjét, Balázs Györgyöt kérdezte Szabó Szilárd.

 

„Nagyon jólesik a szakma és a játékostársak elismerése – mondta a magyar teniszező edzője, Balázs György a műsorban. – Úgy érzem, hétről hétre egyre jobban elfogadnak bennünket, nagyon örülök annak, amikor nem én köszönök mindig előre, hanem nekem köszönnek, kapok egy vállveregetést, vagy amikor számot cserélünk Murray edzőjével, Zverev édesapjával... Sinner és Alcaraz is úgy jött oda hozzánk az étterembe, hogy pacsiztak és gratuláltak nekünk. Ez megfizethetetlenül jó érzés, nemcsak nekem, hanem Fábinak is.”

Elmondta azt is, hogy az utóbbi napok eredményeinek köszönhetően folyamatosan nőtt tanítványa önbizalma, játékfelfogása pedig minden tekintetben egyedülállónak mondható: „Ez az ő tehetségéből és a teniszhez való felfogásából adódik. Abból, hogy ilyen gyorsan játszik, ilyen sokat ejt, mindemellett nagyon agresszíven teniszezik. Ez Fábinak a sajátossága. Szerintem neki így alakult ki a játéka már csak a természetéből és a magasságából eredően is. Az elmúlt egy évben érett be annyira, hogy ilyen szinten is meccseket tudott nyerni. Korábban sokkal több ki nem kényszerített hibát ütött ezzel a játékstílussal, de ahogy jöttek a meccsek, jött az önbizalom is, és ezzel együtt épült a játéka is, egyre jobban hitt magában. Biztos vagyok benne, hogy az őt körülvevő emberek folyamatosan erősítik ebben, és ez a sok apróság mostanra összeérett, s ebből alakultak ki ezek a meccsek; a nagy fordítások, a sikerek. Egyetértek abban, hogy unikum az, ahogyan Fábi játszik.”

Marozsán következő ellenfele a világranglista-4. Alexander Zverev lesz Miamiban. Balázs György erről a találkozóról is beszélt a Sportrádióban: „Biztos jó meccset fognak játszani, nagy meccset várok. Remélem, fizikailag és mentálisan is fitt lesz. Túl nagy okosságokat nem mondanék, de próbáljuk majd megtörni Zverev ritmusát. Örülnék neki, ha Fábi ki tudná mozgatni abból az egysíkú játékból, amit Zverev szeret játszani” – fogalmazott.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik