Létrehozva: 2023.03.31.
Módosítva: 2023.03.31.

Ezek lesznek olcsóbbak áprilistól: íme a lista!

Összegyűjtöttük, miért kell kevesebbet fizetni áprilisban. Olcsóbb lesz például tankolni és hitelt felvenni, de tovább folytatódik az áruházláncok közötti árháború is.

A hazai nagy élelmiszerláncok közötti árharc már három hónapja tart és a húsvét közeledtével tovább folytatódik. Megnéztük, mit kínálnak olcsóbban április elején, és összegyűjtöttük, mi az, amihez az élelmiszerek mellett olcsóbban juthatunk hozzá. Íme a lista!

bevásárlás,lista,számla,blokk, olcsó, olcsóbb,leárazás, akció
Ezek lesznek olcsóbbak április elejétől.  Fotó: Stokkete / Shutterstock

Áprilistól olcsóbb lesz tankolni, de nem mindenkinek

Április elején a holtankoljak.net szerint bruttó 8 forinttal kell majd többet fizetni a benzinért, a gázolaj ára viszont bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe. Várhatóan ez a változás a kiskereskedelmi árakban is megjelenik, ami az átlagárak tekintetében a következőt jelenti: A 95-ös benzin átlagára április elején 617 forint lesz literenként, a gázolajé pedig 599. A gázolaj így hosszú idő óta - a hatósági áraktól eltekintve - újra 600 forint alá csökken, és jelentősen olcsóbb lehet, mint a benzin.

Olcsóbbak lettek a fővárosi ingatlanok is

Több városrészben csökkentek az árak az év elején látott szintekhez viszonyítva. Az egyik legnépszerűbb fővárosi lokációnak számító XIII. kerületben 1,7 százalékkal 1,06 millió forintra mérséklődött az átlagos négyzetméterár. A XV., a XX., a XXI. és a XXII. kerületben 2-3 százalékos csökkenés ment végbe két hónap alatt, így a négyzetméterár 698-971 ezer forintra változott-írja az ingatlan.com.

Olcsóbban lehet hitelt felvenni is

Áprilistól fordulat készül a hazai lakáshitelpiacon: kedvezőbb feltételekkel, olcsóbban juthatnak lakáshitelhez azok, aki energiatakarékos otthont vásárolnak vagy építenek-írja a Bank360. Ekkortól változnak ugyanis a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek (MFL). A Magyar Nemzeti Bank (MNB) már tavaly novemberben közölte, hogy megújul az MFL-program. Ennek egyik lépéseként az MNB Zöld Tőkekövetelmény-kedvezmény Programjával összhangban álló zöld hitelcélok esetében folyósítási díjat, illetve a zöld hitelcél ellenőrzéséhez kapcsolódó díjat és egyéb költséget nem számíthatnak fel a bankok a feltételeknek szerint minősített fogyasztóbarát lakáshiteleknél.

Van, ahol eltörölték a vásárlási limitet is

A Tesco bejelentette, hogy megemeli az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, a tojás esetében pedig el is törli azt. A tájékoztatás szerint március 29. és április 8. között a literes kiszerelésű napraforgó étolaj esetében 4 liter, a búza finomliszt esetében 10 kiló, a csirkemell és csirke farhát esetében 4 kiló, a sertéscombnál 6 kiló, a burgonyánál pedig 12 kiló lesz az egy vásárlás alkalmával maximálisan megvásárolható mennyiség.

Fotó: Huszár Márk

A húsvét előtti időszakos akciók keretében ezek lesznek olcsóbbak

Átnéztük a nagy üzletláncok akciós újságjait. A teljesség igénye nélkül a következő élelmiszereket árazzák le április első napjaiban, nyolcadikáig bezárólag:

  • Coop: húsvéti sós kalács, kenyér, sütemények, pezsgő, borok, csokoládé, kötözött lapocka, csokinyúl, csokitojás, liszt, torma.
  • Metro: füstölt tarja, kötözött sertéslapocka, üdítők, kalács, bor, sör.
  • Auchan: alma, margarin, sör, bor, frikandó sonka, banán, szőlő, paradicsom, torma, tészta, csokinyulak, retek.
  • Interspar: sütőmargarin, sör, torma, sütéshez való alapanyagok (pl. élesztő, liszt, vaníliás cukor), füstölt lapocka, frikandó sonka, kenyér.
  • Spar: torma, kötözött lapocka, sonka, retek, sütőmargarin, liszt és egyéb sütéshez való alapanyagok, sör, bor, üdítők, eper.
  • Penny Market: torma, üdítők, csokitojások, csokinyulak, gyümölcsök, kötözött lapocka, kenyér, sütemények és sütési alapanyagok, sör, bor, gyomorkeserűk, eper.
  • Aldi: kötözött lapocka, torma, sör, bor, kalács, eper, sütési alapanyagok, édességek, füstölt comb, üdítők, trappista sajt.
  • Lidl: kötözött lapocka, bejgli, torma, cukkini, paradicsom, kalács, üdítők, sütemények, édességek, sör, bor.
  • Tesco: torma, sör, cukor, kötözött lapocka, sonkák, kalács, bejgli, édességek, gyomorkeserűk, újhagyma, paradicsom, paprika, kenyér.

Ezeket a termékeket már korábban leárazták

Március elején az Aldi bejelentette, hogy folytatja az alapvető élelmiszerek jelentős árcsökkentését és terméktől függően 20–23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja magyar beszerzésű trappista sajtjait. A CBA 20 százalékot meghaladó mértékű árcsökkentést hajtott végre a trappista sajtoknál, ugyancsak március 1-jétől. A Lidl március 6-tól nagymértékben és tartósan csökkentette a legnépszerűbb sajtjai árát. Legutóbb pedig 70 termék fogyasztói árát csökkentették, köztük a félbarna és a fehér kenyér, valamint a baromfirudacskák árát. Nem sokkal ezután a SPAR is meghirdette a maga árcsökkentési programját és március 13-tól minimum 5, maximum 39 százalékkal csökkentette hat termékcsoport árát. Emellett március 2-tól 16–36 százalékkal olcsóbban kínálja sajtválasztékának meghatározott cikkeit, továbbá 600-nál is több vegyi áru és kozmetikai cikk fogyasztói árát is csökkentették. A CBA a hónap vége felé 5-15 százalékkal csökkentette többek között a konyhai papírtörlő, a kéztörlő, a papír zsebkendő és a WC-papír árát is.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Ezeket a magyarországi kegyhelyeket látnod kell

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább