Megyei időjárás

2022.05.16. 07:00

Hidegfrontot megelőző napos idővel indíthatjuk a hetet

Hétfőn napos és felhősebb időszakok váltakoznak, de a napsütés lesz túlsúlyban.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Estig csapadék nem valószínű.
Késő este, éjjel gyors mozgású hidegfront érkezése valószínű, hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan, egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 15,
hétfő délután 26,
kedd reggel 15 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden, az éjjel érkezett hidegfront alakítja időjárásunkat. Erős ÉNY-i szélre, erősen felhős, helyenként és időnként naposabb időszakok váltakozására, sokfelé előforduló kisebb záporokra, keleten, északkeleten zivatarok kialakulására van esély. Éjjel elhagyja térségünket a front, kiderül az ég.
- Szerdán, csütörtökön túlnyomórészt napsütéses, de eleinte az évszakos átlagnál pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletű időre van kilátás eleinte élénk, majd legyengülő széllel, erős UV sugárzással.
- Pénteken már több felhőre készülhetünk, de melegszik a levegő. Délután, este nyugaton előfordulhat egy-egy zápor, illetve zivatar.
- Szombatra – még jelentős előrejelzési bizonytalansággal –, egy hidegfront érkezhet, délutántól elszórtan heves zivatarokkal. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!