Gyermeknap

2022.05.22. 10:00

Kaposváron kezdődött el a Somogy megyei gyermekvédelmi hét

Lapat Lili

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Elkezdődött a Somogyi Gyermekvédelmi Hét, amely több, mint egy évtizede visszatérő hagyomány a megyében. Ilyenkor egy héten keresztül különböző helyszíneken szerveznek programokat az állami gondoskodásban élő gyerekek számára. 

Forrás: Lang R.

Szombaton Kaposvár várta gyermeknapi kavalkáddal a Zita Speciális Gyermekotthon lakóit. – Más értelmet nyer a gyermeknap a családon kívül, állami gondoskodásban nevelkedő gyerekek körében, és mi a normál, hétköznapi gondoskodáson túl gyereknapra azt tudjuk adni, hogy sok olyan dolgot hozunk ide nekik, ahova egyáltalán nem, vagy csak ritkán jutnak el a gyerekek – mondta Troszt Éva, az intézmény vezető-helyettese. 

Olyan programokat is az intézmények falai közé visznek, amelyekre a hétköznapokon nincs mód. 
Forrás: Lang R.

A programok között szerepeltek zenés-táncos előadások, szabadulószoba, rendőrségi játékos interaktív programok, kézműves foglalkozások, ugrálóvár, körhinta és sportversenyek. Rengeteg tehetséges, bátorításra szoruló gyermek van az otthonokban, éppen emiatt része az egyhetes programoknak a versmondó verseny vagy az erdei akadályverseny. Az eseményen 3 éves kortól egészen 23 éves korig vettek részt a programokon, megközelítőleg 200 gyermek látogatott el kísérőkkel. 

A programsorozatot Nagyszakácsiban zárják majd, ahol sok más program mellett egy országos gyermek-főzőversenyt tartanak és Oláh Gergő ajándékkoncertjét is meghallgathatják majd a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában