Önkormányzat

2022.06.29. 11:16

Feloszlatta magát a kisasszondi képviselő-testület

K.G.

Feloszlatta magát kedden délután a kisasszondi képviselő-testület – közölte szerkesztőségünkkel Szalontai András jegyző, aki egyben a helyi választási iroda vezetője is. Tájékoztatása szerint az ülésen az egyik képviselő terjesztette elő a javaslatot azzal indokolva, hogy a polgármester pénzügyi és gazdálkodási módszereivel, valamint a közösségi médiában megnyilvánuló stílusával nem értenek egyet. 

,Az ötfős testületből ketten csatlakoztak az álláspontjához, egy képviselő tartózkodott, majd a minősített többség kialakulásakor a polgármester maga is a feloszlatás mellett szavazott. Szalontai András szerint a következő lépés az lesz, hogy időközi választásokat ír majd ki a helyi választási bizottság a 185 lelkes községben, várhatóan szeptember második felében. Ekkor polgármestert és képviselőket is választanak majd Kisasszondon. 

Megkerestük Csontos Szabolcs polgármestert, aki elmondta, hogy a testületből az alpolgármesterrel és az egyik képviselővel nem tud együtt dolgozni, mert különbözőek az értékeik. Az értékkülönbség miatt be kell látni, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük, tette hozzá. A felmerült indokokra úgy reagált, hogy mások mondhatnak érveket, de az biztos, hogy Kisasszond gazdálkodásában tíz éve nincsenek pénzügyi problémák.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában