Tragédia

2022.08.11. 16:00

Gyanúsított lett a vízbe fulladt kislány édesanyja

A tragédia után büntetőeljárás indult az anya ellen.

K.G.

Fotó: Mócza Dániel

A napokban a Balatonba fulladt két és fél éves cseh kislány, aki másodfokú viharjelzés idején fürdött az édesanyjával a tóban. Az ügyben büntetőeljárás indult az anya ellen, közölte a rendőrség. 

Ahogyan arról már beszámoltunk, augusztus 6-án érkezett bejelentés arról, hogy a badacsonytördemici strandnál egy két és fél éves kislány sodródott be a mélyebb vízbe gumimatracon, majd leesett róla és elmerült a tóban. A cseh turista család kisgyermekét a vízimentők később szonárral találták meg a parttól mintegy kétszáz méterre, miközben a helyi kemping lakói csatárláncban vizsgálták át a vizet, hogy felkutassák az eltűnt gyermeket. 

A helyszínre érkező orvos újraélesztési kísérlete sikertelen volt, a kislányt már nem lehetett megmenteni. A haláleset körülményeinek tisztázása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves cseh édesanya ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában