Videó

2022.08.12. 09:48

Fékezés nélkül hajtott át a 67-esen egy autós

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki fékezés nélkül hajtott be az alárendelt útról a kereszteződésbe, mivel telefonját nézte és nem vette észre a STOP táblát.

Sonline

A vádirat lényege szerint a vádlott 2021 augusztusában a 67-es főutat keresztező egyik mellékúton közlekedett. A nőnek nem volt helyismerete, utast sem szállított, ezért a telefonján lévő program segítségével tájékozódott a szekszárdi otthona felé vezető útról.

A vádlott lassan haladt, látta azt is, hogy kereszteződéshez közelít, azonban a navigációra koncentrált és nem figyelte az út melletti közlekedési táblákat. A terhelt így a tábla ellenére megállás és fékezés nélkül haladt be a főútra, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő autósnak. A kereszteződésben a sértett az ütközés erejétől egy, szintén a főútra kihajtani szándékozó, álló busz elejének csapódott.

A vétlen járművezető a baleset következtében súlyos, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, beismerő vádlottal szemben a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában