Balatonboglár

2022.08.18. 13:58

Bezárják a balatonboglári uszodát

Fotó: Urányi János Sport és Szabadidő Központ

Határozatlan időre bezárják a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ uszodáját augusztus 20-tól. Erről a város képviselő-testülete döntött a szerdai rendkívüli közgyűlésén. A képviselők egy tartózkodás mellett, többségi szavazással határoztak a bezárásról. Mészáros Miklós a település polgármestere lapunknak elmondta, számításaik szerint az új energiaárak miatt a létesítmény éves energiaköltsége mintegy 100 millió forint lenne, ami a jelenlegi áram és gázár majdnem tízszerese.

– Fájdalmas döntést hoztunk, de akkora az épület energiaigénye, amit nem tudunk kifizetni – hangsúlyozta a polgármester. –

 A sportcsarnok egy ideig még tovább működik, de a fűtési szezontól, október elsejétől azt is be kell majd zárnunk. Nyilván tavasszal, amikor már nem kell fűteni, akkor kinyithat a csarnok 

– mondta Mészáros Miklós.

 

Balatonboglár polgármestere kiemelte, csak akkor tudnák kifizetni a 100 millió forintos többletkiadást, ha adót emelnének a városban, ettől azonban elzárkóznak. – Felvettük a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel, hogy a szabadidő központ városi tulajdonrészeit vegye állami tulajdonba – mondta Mészáros Miklós. – Egy része már amúgy is az övék – jegyezte meg a polgármester. Az Urányi János Sport és Szabadidő Központban a Balatonboglári Sport Club (BBSC) úszó, kézilabda és futball szakosztálya működik. A bezárás több száz fiatalt érint a városban. Az önkormányzat már keresi megoldást arra, hogy a sportolók hol folytathatják a munkát, erről azonban későbbre ígértek tájékoztatást. 
 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában