Szolidaritás

2022.10.05. 18:16

Magasabb bért, és vonzóbb tanári pályát szeretnének

Somogyban nem volt élőlánc és sztrájk, de több somogyi iskola tanára is kiállt a polgári engedetlenség miatt elbocsátott miskolci pedagógusok mellett szerdán.

Sonline

A kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tantestülete szolidaritását fejezte ki.

A bejegyzésben, amelyhez több pedagógus is a nevét adta, azt is írták, azt várják a kormánytól, hogy gondolja át a pedagógusokkal folytatott kommunikációját. 

A Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumból is többen jelezték: egyetértenek a szakszervezetek követeléseivel. Az intézmény közösségi oldalán megjelent szolidaritási nyilatkozatban azt írták, a leendő pedagógusok hallgatói képzése miatt a sztrájkban nem áll módjukban részt venni, azonban a sztrájkolókkal szolidaritást vállalnak. 

A somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola dolgozói közül is többen szolidaritásukat fejezték ki kedden. Somogyjádon arról beszéltek: bért kellene emelni azért is, hogy vonzóbb legyen a tanári pálya.

A kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskola pedagógusai, a Lamping-iskola tanárai is közösségi oldalaikon jelezték szolidaritásukat.  

Szolidaritási nyilatkozatot adtak ki a a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola pedagógusai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában