Felújítás

2022.10.06. 17:05

Véleményezéssel együtt adták az új kaposvári járdát

A lakók kérték, és a megvalósításba bele is szólhattak – ez a módszer érvényesül a helyi fejlesztések átadásánál a kaposvári önkormányzat jóvoltából.

K.G.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az elmúlt hetekben a Katona József utca járdáját újították fel, és a műszaki átadás előtt a polgármesteri hivatal és a kivitelező munkatársai az ott élők társaságában bejárták az útszakaszt. Szita Károly, Kaposvár polgármestere is elkísérte őket, és arra biztatta az érintetteket, hogy a kiosztott jegyzetfüzetekbe írják bele a véleményüket, és adják oda Komor Zoltánnak, a műszaki iroda vezetőjének, aki az észrevételeket továbbította a kivitelezőnek. Ha kell, módosítanak a munkán. 

– A középen felpúposodott járdát szépen kijavították, de az nem változott meg, hogy az utca legalacsonyabb pontján gyűlik össze a víz, ahol én lakom! – jegyezte meg Bankó Jánosné.  

– A kivitelező tisztességes munkát végzett, a dolgozók udvariasak voltak, és a műszaki alapot jól rakták le – értékelte Benkő József. – Arra azonban vigyázni kell, hogy a házakról lefolyó csapadékvíz télen ne okozzon balesetveszélyt. 

– Hála Istennek, hogy elkészült! – mondta Gyurákovics Lajos, aki 27 éve lakik a környéken. – Kíváncsiságból már végig is jártam. 

Több mint 700 méter hosszan újították fel a Katona József utca mindkét oldalán a járdákat átlag másfél méteres szélességben, több mint ezer négyzetméter felületen. A munkálatok költsége 35 millió forintot tett ki. A kivitelező vállalkozó, vagyis a Swietelsky kft. munkatársai hat hét alatt végeztek. A cseri városrészben tavaly is befejeztek hasonló jellegű felújításokat, az Akácfa utca kétoldali járdafelújítása valósult meg, és az idén a József utca páratlan oldalán is járdafelújítás történt.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában