Foci vb 2022

2022.11.27. 16:14

Élet-halál mérkőzés lesz a német-spanyol rangadó

A katari labdarúgó-világbajnokság nyolcadik játéknapján Japán Costa Ricával mérkőzött meg az E-csoportban, majd Belgium Marokkóval csapott össze az F-csoportban. A horvátok a kanadai válogatott ellen lépnek majd pályára, és a napot az E-csoport csúcsrangadója a Spanyolország–Németország meccs zárja.

A játéknap egyik legérdekesebb összecsapása lehet a Horvátország-Kanada mérkőzés az F-csoportban délután 17 órakor. A horvátok a Marokkó elleni döntetlennel végződő találkozón nem nyújtottak túl meggyőző teljesítményt, és az egy pont mellett a horvátok annak sem örülhettek, hogy eddig rúgott gól nélkül állnak a katari világbajnokságon. Kanada lendületes focival rukkolt elő a belgák elleni meccsen, de a helyzetkihasználással hadilábon álltak Alphonso Davisék. A rutinosabb, de lassabb horvátok ellen lehet keresnivalója John Herdman csapatának.

Az E-csoportban a csodaszámba menő Japán győzelem után Németország Spanyolország ellen akar javítani este 20 órától. Luis Enrique csapata szó szerint legázolta Costa Rica válogatottját az első csoportkörben. A spanyol edző nagy húzása az volt, hogy a Manchester City középpályását, Rodrit a védelemben játsszatta Laporte mellett, így a City játékosa labdaszerzés után mindig pontos passzokkal találta meg a társakat. A németek ellen viszont lehet muszáj lesz Busquets mellett szerepeltetnie Rodrit, mivel a Gündogan-Kimmich páros ellen kevés lesz egy védekező középpályás.

A németeknek élet-halál mérkőzés lesz a spanyolok elleni, így minden bizonnyal az első percektől aggresszíven fogja támadni a spanyol játékosokat a német csapat. Külön csemege lesz, hogy a spanyolok két szupertinije, Pedri és Gavi ellen mire lesz képes támadásban a Bundesligában remek szezon futó Jamal Musiala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!