Somogysárd, Galéria

2022.11.27. 17:06

Adventi ajándék a felújított ovi és minibölcsi

A hétvégén átadták a somogysárdi Hétszínvirág óvoda és bölcsőde felújított épületkomplexumát. A hasonlóan integrált beruházásokat fogadja kedvezően az Európai Unió, hangzott el az ünnepélyes átadón. Az új tornaszoba helyén korábban egy palatetős, nyílt tér volt, ahová faleveleket hordott az őszi szél – idézték fel a helyiek az átadáson.

K.G.

Fotó: Muzslay Péter

A három éve kezdődött beruházásban játszóteret építettek új játékokkal, egy rekortán sportpályát alakítottak ki, akadálymentesítették a bejutást és parkolót nyitottak, korszerűsítették a konyhát, de még a kerítést is kicserélték. Összesen 200 millió forintot fordítottak a fejlesztésekre. A település számára csodálatos ajándék, hogy éppen advent első hétvégéjére készültek el mindennel. 

– A felújított óvodában és a mini bölcsődében három új munkahelyet teremtettünk, ami ebben a feszült gazdasági helyzetben megsüvegelendő teljesítmény – mondta Fentős Zoltán, Somogysárd polgármestere. 

Az óvodában két csoportban összesen 38 gyermek jár, és jelenleg öt gyereket hoznak a hét személyes minibölcsődébe, hogy a szülők nyugodtan dolgozhassanak. Sok gyermekmosolyt kívánt az átadáson Móring József Attila, a Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos.

– Polgármester koromból emlékszem, hogy egy felújított óvoda nem csak a szülőknek és a gyermekeknek csal mosolyt az arcára, hanem az ott dolgozókat is felvidítja – mondta az országgyűlési képviselő. – Két hete Németországban jártam, ott egy egybeépített óvodával és bölcsődével büszkélkedtek, de semmivel sem volt felszereltebb, mint a somogysárdi. 

Az uniós fejlesztései források a felét adták a költségeknek, mutatott rá a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. 

–Az unió azt igényli, hogy a somogysárdihoz hasonlóan integrált projekteket hozzunk eléjük – jegyezte meg Biró Norbert. –  Tagja vagyok a magyarországi TOP-os fejlesztéseket ellenőrző monitoring bizottságnak. Ennek alapján kijelenthető, ha az unió ellenőrizni akar, akkor jöjjenek Somogysárdra, mert ott minden feltételnek megfelelnek.   

A megyei közgyűlés elnöke bejelentette, hogy a település sikeres pályázatot nyújtott be egy rendezvényház megvalósítására, így erre a célra a következő uniós ciklusban 300 millió forintot költhetnek előreláthatóan.     

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában