Fotók

2022.12.03. 07:00

Mesékkel tanítják az ünnepvárást

Különleges módon várják a karácsonyt a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Advent idején minden tanítási napon, a második óraközi szünetben férfi tanárok mesélnek az alsó tagozatosoknak.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Kicsengettek a második tanóra után a katolikus iskolában. Az első emeleti aulába siettek az alsó tagozatosok. Pénteken Rozina Gábor zenetanár várta a kisdiákokat. Egy téli mesét olvasott fel nekik. 
– Második osztályos voltam, amikor egy versmondó versenyen szavaltam Zelk Zoltán: A három nyúl című verses meséjét. Én azóta nem nagyon adtam elő, ám most is Zelk Zoltántól választottam egy télapós mesét – mondta a pénteki mesélő, akitől az újdonság erejével hatott a mese. 

Fotók: Lang Róbert

– Szeretem a karácsonyi meséket, így nagyon jó ötletnek tartom, tetszett mindegyik mese, de volt trombitás előadás is – mesélte a negyedik osztályos Vincellér Levente
– November óta tele vannak a boltok karácsonyi termékekkel. Szeretnénk megtanítani a gyerekeknek, hogy az advent másról szól, lehet szépen is várakozni az ünnepre – mondta Visnyei Katalin. – Szerencsés helyzetben vagyunk, mert van annyi férfi kollégánk, hogy minden nap más meséljen. Egy alkalmat az egyik apuka és a párom is vállalt – mondta Kertész Gabriella, aki szintén részt vett a szervezésben. 

– Nekem eddig Csaba atya meséje tetszett legjobban. Csillagokról mesélt, amelyek közül egy lehullott, pont egy fenyő tetejére – elevenítette fel az elsős Szűcs Fanni

 

– A diákok és a pedagógusok egyformán várják a második óraközi szünetet. A tanítói közösség nyitott volt a lehetőségre. Akinek nem volt saját ötlete, egy összeállított listából választhatott mesét – árulta el Spilákné Mercz Bernadett. A szervezők a felsősöknek heti egy alkalommal tartanak adventi műsort. A mesék mellett más ajándékokkal is készülnek a gyerekeknek. Olyan iskolai dolgozókat is bevontak, akikkel nincsenek közvetlen kapcsolatban a diákok. A kicsik szavalnak és énekelnek nekik, hogy útba igazítsák őket, hová rejtették a meglepetéseket. A mesedélelőttökről lemaradni sem lehet, minden alkalmat egy adventi ablakba tesznek az intézmény honlapján. Az utolsó két előadást az intézmény igazgatója, Varga Bálint és Varga László megyés püspök tartja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában