Elhibázott döntés

2022.12.07. 09:34

Javítóintézetbe küldenék a fiatal rablót

Rablással vádol az ügyészség egy siófoki fiút, aki egy kisgyerek 500 forintját fenyegetéssel szerezte meg. A vádlott és barátai 2022 májusában egy siófoki játszótéren tartózkodtak, amikor arra ment a 11 éves sértett is.

K.G.

Fotó: Ügyészség

A fiúk megszólították a gyermeket, majd élcelődő kifejezéseket tettek rá. A sértett ekkor még nem ijedt meg a társaságtól, hanem a közeli boltba tért be vásárolni, azonban kis idő múlva a vádlott és csapata is megjelent az üzletben. Ismét gúnyolni kezdték a kisfiút és látták azt is, hogy a fizetésnél visszakapott 500 forintot. A vádlott a pénz megszerzéséért követte a gyermeket, aki hiába futott el előle, a gyorsabb nagyfiú hamar utolérte. Erélyesen felszólította, hogy adja át pénzét és hogy félelmet keltsen, a közelben lévő barátai felé azt kiáltotta, hogy megüsse-e a gyereket. A kisfiú a kamasz agresszív fellépése miatt sírva fakadt és tartva attól, hogy a nagyobb és erősebb fiú bántalmazni fogja, félelmében átadta 500 forintját. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben javítóintézet alkalmazására tett indítványt. 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában