Fotók és videó!

2023.01.27. 16:20

A tavalyinál többen vehették át diplomájukat a kaposvári ünnepségen

Átadták a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) keresztféléves képzéseiben végzett hallgatók diplomáit pénteken. Összesen131-en tettek sikeres záróvizsgát az elmúlt időszakban. Az oklevélátadó ünnepséget a Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központban szervezték meg.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

Egy kivételével mindegyik tudományterületet képviselték a végzett hallgatók a diplomaosztó ünnepségen. A legtöbben a pedagógus-, az agrár- és a gazdaságtudomány területén tanultak az elmúlt években. A záróvizsgát tett hallgatók két százaléka művészet, művészetközvetítés képzési területen szerzett oklevelet.

Mezőszentgyörgyi Dávid, a MATE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese az eseményen elmondta: az elmúlt napokban egy mezőgazdasági nagyvállalatnál vett részt egy találkozón, ahol a négy középvezető közül hárman Kaposváron szereztek diplomát. – Azt gondolom, hogy ez a diploma arra ösztönöz majd mindenkit, hogy minél gyorsabban tudjon ilyen pozícióba kerülni és az álmai hamar megvalósuljanak – hangsúlyozta Mezőszentgyörgyi Dávid. – Arra biztatom önöket, hogy az itt megszerezett tudást jól használják. Ne hagyják abba a tanulást, egész élethosszon át képezzék magukat. A felgyorsult világban ugyanis egyre fontosabb, hogy minél több és használhatóbb tudást szerezzünk – mondta a végzősöknek a MATE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese.

A diplomaosztó ünnepségen csaknem minden végzett hallgató részt vett. Az eseményen nem csak az okleveleket adták át, hanem a kaposvári önkormányzat legjobb tanulmányi eredményt elért kaposvári hallgatóinak járó elismerését is. A díjat Vigh Borbála vidékfejlesztési agrármérnöki képzésen, valamint Pandur Ratko állattenyésztő mérnöki mesterszakon végzett hallgató vette át. Vigh Borbála érdeklődésünkre elmondta, tanulmányait még Gödöllőn kezdte el, az utolsó másfél évben viszont már lakhelyén, Kaposváron folytatta. Kiemelte: már a tanulmányai alatt sikerült munkát találnia. Annál a cégnél dolgozik jelenleg is, ahol a szakmai gyakorlatát töltötte. Vigh Borbála hozzátette: nem áll le a tanulással, a mesterképzést is szeretné majd elvégezni Budapesten.

Az eseményen Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke a hagyományokhoz híven Somogyország polgáraivá fogadta a frissdiplomásokat.

Érték a sok tudományterület

Mezőszentgyörgyi Dávid, a MATE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese az ünnepségen arról is beszélt: a felsőoktatási átalakulással az egyetem egy új szemléletet kapott arra, hogy a hallgatóknak is minél gyorsabban át tudják adni a tudáskészleteket. 

– A kaposvári képzési hely nagyon speciális – mondta Mezőszentgyörgyi Dávid. – A hatvanezres településen a MATE öt tudományterületen biztosít képzést. Nincs még egy olyan város Magyarországon, ahol agár-, gazdasági-, műszaki-, nevelés- és művészet tudományok körében tudunk átadni diplomát. Azt gondolom, hogy ez egy plusz értéket jelent és az is fontos, hogy sokan kaposvári és somogyi diákként vettek részt a képzéseinken – tette hozzá a MATE stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese. Az elmúlt időszakban majdnem ugyanannyian tettek sikeres záróvizsgát, mint egy évvel ezelőtt. A diplomát viszont többen vehették át, mint egy évvel ezelőtt. Tavaly ugyanis sokaknak nem volt nyelvvizsgája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában