Külföldi tárlat

2023.01.28. 07:00

Betonbiztos sikert arattak a világ másik felén is Göncz Dalma képei

Egy kivételével az összes képe elkelt Göncz Dalmának egy hongkongi kiállításon. A betonnal alkotó kaposvári származású művész – akinek munkásságáról korábban már beszámoltunk – tíz képet küldött ki a Távol-Keletre még decemberben. A természeti szépségeket ábrázoló alkotásokat Hongkong egyik legismertebb és leglátogatottabb galériájában, a Shout-ban mutatták be.

Marosi Gábor

Göncz Dalma lapunknak elmondta, munkáinak témája szinte mindig a természet. Képei által igyekszik bemutatni azokat a tájakat és környezeti szépségeket, amelyek kevés figyelmet kapnak a világban, de legalább annyit érdemelnének, mint amennyi időt rászánt az alkotásra. A Hongkongban kiállított képeken a Fülöp-szigetek korallzátonyai és Kolumbia ötszínű folyójának csodás világa is megelevenedik. 

– A művészet által igyekszem felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen csodás környezet vesz minket körül, illetve hogy mennyire fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a természet és a gazdasági fejlődés között – mondta Göncz Dalma. – Rendszeresen fényképezek is, minden alkotásnak van háttérelemzése. Nyilván nem tudok mindenhova eljutni, de ahol még nem jártam, és az adott ország egy-egy szép tája megfogott, akkor annak utánajárok, kutakodok, hogy minél tökéletesebb legyen az alkotás – fogalmazott a betonnal alkotó művész. 

Göncz Dalma munkáit annyira megszerette a hongkongi közönség és a galéria, hogy március közepére még egy egyéni kiállítást szerveznek a munkáiból. Májusban pedig nagyszabású nemzetközi vásárt tartanak Hongkongban, ahová újabb betonalkotásokat várnak a szervezők. Göncz Dalma kiemelte, a májusi eseményre több olyan képpel is készül, amely Magyarország szépségeit igyekszik bemutatni. – Olyan tájakról szeretnék képeket készíteni, amelyekhez személyes érzelmek fűznek – mondta az alkotó. – Nagyon sok időt töltök a Balatonnál, ezért a tó és környékének szépségét mindenképpen meg akarom mutatni a Távol-Keleten. 

– Lenyűgöz és magával ragadnak a Gemenci-térség zöld területei, ezért azok is kiemelt figyelmet kapnak, csakúgy, mint a Dél-Dunántúl. Mivel Budapesten élek, ezért a főváros környékét is szeretném vászonra vinni majd – tette hozzá Göncz Dalma.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában