Gasztrokaland

2023.02.02. 17:30

Borbás Marcsi segített kirántani a véres hurkát a fonyódi séfnek

Mozgalmas napok vannak Szikra Gabriella mögött. A fonyódi A Konyhám Stúdió 365 tulajdonosa a Bocuse d’Or után Borbás Marcsival főzött a tévében.

Góz Lilla

Forrás: MTVA

Bő egy héttel ezelőtt bronz­érmet szerzett a magyar csapat a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Hazatérve kollégáikkal kóstoltatták végig a teljes menüsort. Szikra Gabriella, a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 tulajdonosa is részt vett a Pannon Gasztronómiai Akadémia szervezte kóstolón. 

– Megkóstoltuk az ördöghalból készült ételeket, a gyermekmenüt és mindannyian megértettük, hogy miért lettek harmadik helyezettek. Rengeteget dolgoztak, hogy idáig eljussanak – mondta el a séf. Pár nappal később már Szikra Gabriella a közmédia csatornáján főzött Borbás Marcsival. 
– Tormakrémlevest, rántott véres hurkát, valamint rántott répát készítettem. Nagyon élveztem a közös munkát, hamar megtaláltuk a közös hangot – mondta el a séf. 

Fonyódi éttermükben péntektől vasárnapig várják a vendégeket. Szikra Gabriella megjegyezte: a közeljövőben Főzz a séffel címmel szerveznek workshopot. – A gasztronómia iránt érdeklődő vendégeknek lehetőségük lesz velünk főzniük, bemutatjuk az alapanyagokat, konyhatechnológiai eljárásokat – mondta el Szikra Gabriella. 

Tavaly novemberben derült ki, hogy a Michelin Guide ajánlott éttermei közé bekerült a fonyódi A Konyhám Stúdió 365 is. – Ez az elismerés a Michelin-csillag előszobája, óriási a felelősség, hogy megtartsuk ezt a pozíciót, vagy még előrébb lépjünk – mondta el Szikra Gabriella, az étterem tulajdonosa, aki tizenöt éves kora óta dolgozik a vendéglátásban. 2017-ben nyitotta meg balatonfenyvesi strandbüféjét, több alkalommal választották alkotását az Év Strandételének. Fonyódon nem csak a szezonban, hanem egész évben nyitva vannak. Öt embert foglalkoztatnak, de ő és párja is kiveszi a részét a munkából. 

 

Forrás: MTVA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!