Tárgyalás

2023.03.21. 13:44

Végigsírta az ülést a csecsemőgyilkossággal vádolt anya

Egy bábonymegyeri édesanya eltitkolta a terhességét, majd otthon megszülte a gyermekét, akit a szülés után megfojtott a vád szerint. Ügyében kedden tartottak előkészítő ülést a Kaposvári Törvényszéken.

Kovács Gábor [email protected]

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A molett testalkatú, 28 éves nő szürke kapucnis pulóverben, zöld farmernadrágban és tornacipőben jelent meg a bíróság előtt, szőkített haját lófarokban fogta össze. Az összképen rontott, hogy lábbilincseben tipegett, és egy férfi és egy női börtönőr kíséretében lépett be a tárgyalóterembe. 

– Nem ismerem el a bűnösségemet és nem nyilatkozom – jelentette ki elhaló hangon a bírónő kérdésére. A szemét hamar elfutotta a könny, és végigsírta az egész előkészítő ülést.  

Különösen sokat könnyezett, mialatt az ügyész ismertette vele a vádat. A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja, mert megölte az újszülött gyermekét. A vádlott házasságban élt és két kiskorú gyermeket nevelt, ám a vád szerint a várandóságát eltitkolta a férje elől, majd 2022 októberében a családja által korábban lakott ingatlan udvarán egy egészséges, kifejlett fiú gyermeknek adott életet. A szülést követően a csecsemő nyakára egy ruhadarabot tekert, majd megfojtotta. Ezután a nő a holttestet egy törölközőbe, majd egy szemeteszsákba helyezte, majd a holttestet tartalmazó zsákot az egy ingatlanon található lakatlan épületben elrejtette, és a faházat kulccsal bezárta. A gyerek halálát fulladás okozta. 

Az ügyészség 12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kért a nőre, aki ezt nem fogadta el, így májusban tárgyalással folytatódik a bírósági eljárás. A tárgyaláson pszichológus és elmeorvos szakértő meghallgatása következik, és a védelem az igazságügyi orvosszakértő jelenlétét is indokoltnak tartotta. A nő hozzátartozói a nyomozás során megtagadták a tanúvallomást, ezt a tárgyaláson felolvassák majd. Arra a felvetésre, hogy a hozzátartozói akár jelen is lehetnének a tárgyaláson, az anya ismét elsírta magát, bár a férje és más rokonok a keddi előkészítő ülésre sem jöttek el.      

 

Emlékezetkiesés és figyelmetlenség 

Úgy tudjuk, hogy a vádlott azzal védekezik, hogy nem emlékszik semmire, a családtagok pedig azt állítják, hogy nem vettek észre semmit a történtekből. A bűncselekmény az eset másnapján jutott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tudomására. Úgy tudjuk, hogy egy közelben lakó tett bejelentést, aki annyit hallott, hogy a nő egy váltás ruhát kért. A bejelentő egy napon át őrlődött, mert nem tudta, hogy igaza van-e, de végül igaza lett, mert a bejelentése után megtalálták a csecsemő holttestét. A nyomozók a bűncselekmény nyomainak felfedezését követően a vádlottat nyomban őrizetbe vették, és a Kaposvári Törvényszék döntésének megfelelően azóta is letartóztatásban van.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában