Labdarúgás

2023.03.29. 20:47

Újra idegenben nyert a Rákóczi FC

Elhozta a három pontot a Komárom VSE otthonából a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 28., hétközi fordulójában.

Klein Péter

Két, rúgott gól nélküli vereség után utazott a Komárom VSE otthonába az idegenben jobban teljesítő Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek Kocsis Barnabás eltiltása miatt felforgatott csapattal léptek pályára, hiszen Gál Mátyás újra a védelem tengelyében futballozott, így a középpályán két fiatal, Országh Balázs és Szederkényi Ádám feladata maradt a labdaszerzés. A nehézségek ellenére álomszerűen indult a meccs a somogyi zöld-fehérek számára, hiszen az ötödik percben Böndi Ádám beadására remekül robbant be Ekker Milán, aki kapásból belsőzött a bal alsó sarokban nyolc méterről (0–1). A remek iramú mérkőzés folytatásában mindkét csapat előtt számos gólszerzési lehetőség alakult ki, majd egy védelmi hiba után, a félidő derekén egyenlített a Komárom. A kaposváriak ugyanis rosszul alkalmazták a lescsapdát, így Tóth György teljesen üresen kapta a labdát a kaputól hat méterre és nem hibázta el a ziccert (1–1). Az iram a szünetig nem lankadt, mindkét fél ígéretes támadásokat vezetett, a kaposváriak többször is megdolgoztatták Bánfalvi Dánielt a kapuban, de a hálóőr nem hibázott, így maradt az egy-egy.

A fordulás után már nem lüktetett annyira a mérkőzés, mint a kezdetekben, s jobbára a hazaiak domináltak, akik közel álltak a fordításhoz, de Sandal Dominik lövése, ha kevéssel is, de elkerülte a jobb alsót. Egy órányi játékot követően viszont visszavette a vezetést a Rákóczi, miután az Ekker Milán lerántásáért megítélt büntetőt Pintér Norbert ballal a kapu bal oldalába vágta (1–2). Az újabb gól ismét jót tett a találkozónak, a hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de ez remek alkalmakat kínált a Rákóczinak a meccs lezárására. A kaposváriak főként a hajrában tehették volna biztossá a sikerüket, azonban több nagy lehetőséget is elhibáztak, de így is megszerezték a három pontot.

 

Komárom VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–1)

Komárom, Molaji Sporttelep, 70 néző. V.: Juhász B. (Mohos M., Szalai D.).

Komárom VSE: Bánfalvi – Molnár M. (Horváth K., a 89. percben), Nagy T., Horváth M., Szénási (Maka, a 68. percben) – Szabó B. – Hajnal (Nagy L., a 68. percben), Köles, Nagy Z., Sandal – Tóth Gy. Vezetőedző: László Péter.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Zólyomi, Gál, Harsányi, Böndi – Szederkényi, Országh – Ekker (Borbély Á., a 87. percben), Pintér N. (Kálmán Sz., a 87. percben), Bíró D. (Heil, a 80. percben) – Mayer Máté (Hampuk, az 57. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Ekker (az 5. percben), Pintér N. (a 62. percben), illetve Tóth Gy. (a 24. percben).

Sárga lap: Köles (a 13. percben), Szénási (a 61. percben), Hampuk (a 63. percben), illetve Mayer Máté (a 18. percben), Pintér N. (a 47. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában