Quad

2023.04.01. 11:00

Elindult a szezon, és Mohácsi Zsófia azonnal erősen kezdett

Ismét a dobogó tetején állt Mohácsi Zsófia, a 14 éves fiatal quados tehetség Nyírturán, ahol a short track quad bajnokság első futamát rendezték.

Barkóczy László

Fotó: atiboyphoto

A tavasz beköszöntével elkezdődött az országos bajnokság a quadsport háza táján is. Nehézségekkel és nagy hátránnyal startolt a 2023 versenyszezonban Mohácsi Zsófia

– Rengeteg váratlan esemény árnyékolta be a felkészülésemet –kezdte beszámolóját a fiatal kaposvári sportoló. – A fizikai felkészülésemet egy komoly kórházi kezelés törte meg, így nem tudtam befejezni azt az elvárásaimnak megfelelően. A versenyszezon elejére sajnos nem készült el a versenyquadom se. A szokásos nagyszerviz és beállítások mellett rengeteg alkatrész sem érkezett meg. Így sajnos a versenyre a tartalék quadommal kellett rajthoz állnom.

 

Ezek szomorú dolgok, ám mégsem sikerült a nehézségeknek Zsófit letaszítani a dobogó legfelső fokáról, magabiztosan nyerte meg a versenyt.

– A nyírturai versenypálya egy nagyon gyors, ha nem a leggyorsabb homokos pálya az országban. A tartalék Honda TRX quad futóműve finoman szólva sem volt alkalmas erre a versenyre. A hosszú egyenesek után, a maximális végsebességről hirtelen kell szinte második fokozatba visszaváltani, az éles kanyarok miatt. A féktávok, ezen a pályán nagyon fontosak, csakúgy, mint a jól elkapott ritmusváltások. Az időmérőt én nyertem, így első helyről rajtolhattam. Az első futamban meglepően jól sikerült rajtolnom, és az utolsó körig én vezettem, sajnos egy rossz váltás miatt a második helyen végezetem. A második futamban már sajnos az izgalom is előjött, több borulás és ütközés is volt a futamban vetélytársaimnál, szerencsére sikerült mindegyikből kimaradnom, és első helyen bejönnöm. A harmadaik futamon, első helyen végeztem, így a nap végén a dobogó legmagasabb fokára álhattam fel.

Fotós: atiboyphoto

A következő short track verseny Kocséron lesz, a magyar nemzeti quad bajnokságban, de addig még rajthoz állok Németországban és Horvátországban is. 

fotó: Gyenes Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában