Szalay napok

2023.05.29. 11:30

Múltidéző időutazás Balatonlellén

Az egykori Szalay kúria épületében és parkjában elevenedett meg a századforduló világa Balatonlellén. Aki ellátogatott a a hétvégén Balatonlellére egy időutazásban lehetett része.

Góz Lilla

Fotó: N.L.

A 150 évvel ezelőtti divat elevenedett meg Balatonlellén a hétvégén, a korabeli ruhákba öltözött elegáns hölgyek segítettek eligazodni a ma már ritkán látott ruhadarabok és a hozzájuk kapcsolódó illemszabályok világában. 

Az egykori Szalay kúriában a tavaly létrehozott enteriőr kiállítás mellett, idén a lellei villatulajdonos és óbudai porcelángyáros Hüttl családot ismerhették meg az érdeklődök. 

Almády István festményei is újra megtekinthetőek voltak a nagyteremben. A parkban vásári forgatag várta a látogatókat. A sok finomság mellett solymász és agaras bemutatót is láthattak és vonós koncerteket hallgathattak. Volt verkli, gólyalábas mutatványosok és cirkuszi játszóház is.
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában