2023.05.29. 13:31
A pünkösdi finomságok összehozták a közösséget
Főző-bor-és pálinkaversenyt tartottak pünkösd vasárnap Buzsákon a tájház udvarán.
Hagyomány már, hogy a helyiek mellett a környékbeli településekről és a határokon túlról, Németországból és Horvátországból is érkeztek csapatok a rendezvényre. A fő ételek szarvashúsból készültek, de lehetett kóstolni bivaly pörköltet, harcsa halászlét is. A horvát csapat csevapcsicsát sütött, a német vendégek autentikus gombás-káposztás ételt főztek. A díjakat Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke és Huszti Gábor alelnök adta át a csapatoknak.
Kara Lajos polgármester elmondta: negyven csapat mérte össze sütő-főző tudását és szép számban érkeztek bor és pálinka minták a versenyre. A gyerekeket arcfestés, ugrálóvár, trambulin, akadálypálya várta. A rendezvény este bállal zárult. - Régen Pünkösd napján összegyűltek a helyiek és környékbeliek és azt volt a célunk, hogy ezt a jó szokást újra felelevenítsük a Tájház udvarán és egy-egy finom étel elfogyasztása mellett egy jót beszélgessenek – emelte ki a polgármester.