A kicsik nem voltak bekötve

2023.05.31. 13:24

Két gyermek sérült meg a somogyszentpáli balesetben

Gyerekek is érintettek voltak egy Somogyszentpál belterületén történt balesetben, amelyre a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság hívta fel figyelmünket. Azt írták egy 47 éves vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi vezette a kocsit.

K.R.

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: wavebreakmedia

A hídfőnek ütközött autóban ült a 47 éves somogyszentpáli férfi két kisfia és élettársa is. A nagyobbik gyerek, aki nemrég lett két éves az anyósülésen utazott, a kisebb, aki még egy éves sincs, az édesanyja ölében ülve a hátsó ülésen utazott. 

A rendőrség rámutatott: a kocsiban nem voltak gyermekülések és senki sem volt bekötve. A balesetben a járművezető, illetve a két kisgyermek is megsérült, a gyermekeket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A balesetvizsgálók a férfi ellen eljárást indítottak.

 

A biztonsági öv használata nem döntés, hanem kötelező!

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében kitért arra, hogy Magyarországon a biztonsági gyermekülések használatát a KRESZ 2002. január 1-jén hatályba lépett módosítása tette  kötelezővé. A szabály megszegése szankciót von maga után, a bírság pedig a gépjárművezetőt terheli.

A gyermekbiztonsági rendszer speciális védőeszköz, amely elsősorban közlekedési baleset esetén nyújt védelmet. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát. Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában