Nem volt beszámítható

2023.06.06. 09:53

Fogdosott, majd földre tepert egy nőt a kaposvári belvárosban

Előbb fogdosott, majd a földre tepert egy fiatal nőt egy negyvenes éveiben járó férfi 2022 decemberében Kaposvár belvárosában.

K.G.

Egy padon ült, amikor észrevette a sétálóutca irányába haladó nőt. Miután egy rövid ideig követte, végül odalépett hozzá, a kabátján keresztül fogdosni, simogatni kezdte, majd megpróbálta megölelni és megcsókolni. A nő igyekezett eltolni magától a férfit, aki a földre lökte a sértettet, majd ráfeküdt és tovább simogatta a testét annak ellenére, hogy ekkor már a sértett barátnője is megpróbálta elhúzni onnan a támadót. Több járókelő is a nő segítségére sietett, aki így tudott kiszabadulni a zavartan viselkedő férfi szorításából.

A történtek miatt a Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a férfi ellen. Kiderült, hogy a férfi a kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért nem büntethető.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlott büntethetőséget kizáró okból a felmentésére tett indítványt azzal, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában