Galériával

2022.05.23. 17:25

Kamiont is húztak az erős emberek Jászdózsán

Dagadtak az izmok, feszültek az erek a hétvégén Jászdózsán, ahol a helyi Vas Fiai Sportegyesület első alkalommal szervezett erős ember versenyt. A kétnapos rendezvény célja többek között az volt, hogy a térségben is minél többen megismerjék ezt a látványos és izgalmas sportágat.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Erős emberek özönlötték el a Csillagkert Vendéglő és Magánszállás előtti közterületet hétvégén Jászdózsán. Természetesen nézőkből sem volt hiány, a település apraja-nagyja összesereglett, hogy együtt szurkoljanak a sportolóknak. A versenyeket a Prémium Rendezvényszervező Zrt. felkérésére a Vas Fiai Sportegyesület szervezte. 

A rendezvény célja az volt, hogy térségünkbe is elhozzuk az erős ember sportot. Ugyanakkor szerettük volna bemutatni, hogy mivel foglalkozunk a hétvégi szabadidőnkben. Az utánpótlás-nevelést szintén fontosnak tartjuk, ezért a fiatalokat is igyekeztünk megszólítani – mondta el érdeklődésünkre Pál Gergő, az egyesület elnöke. 

A rendezvényt Baranyi Sándor polgármester nyitotta meg, majd Pócs János országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait. Szombaton a Cesa® Liga első állomásán tizenegy erős ember öt versenyszámban mérte össze tudását. Az erőt és koncentrációt igénylő próbatételek között a résztvevők a Pándi Önkéntes Tűzoltóság egyik vízzel töltött járművét húzták el ülve. 

Már-már emberfeletti képességeket igényelt az úgynevezett Conan-kör, amikor a versenyzők az alkaron, könyökhajlatban tartott kétszázötven kilogrammos rudat vittek körbe. De „Herkulesként” cipelték a több mint háromszáz mázsás lengő súlyt és a vikingnyomásnál is óriási tömegeket mozgattak meg. 

Látványos volt a közel négymázsás traktorgumi átforgatása, amit négyszer kellett megismételni. Az egyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy a vasárnapi versenysorozat a CESA® kamionhúzó liga harmadik állomása volt, ahol a kamiont hámmal és ülve húzták el a versenyzők. Ezen a napon több súly- és korcsoportban zajlott az erőpróba, amelyben lányok és negyven év feletti versenyzők is megmérették magukat. A lányoknak és a negyven év feletti kategória versenyzőinek a kamion vontató részével kellett megküzdeniük, ami 7,5 tonnát jelentett. 

A férfiak a teljes szerelvényt, mintegy 16,5 tonnát mozgattak meg. A mezőny kifejezetten erős volt, mindenki kitett magáért és a Vas Fiai Egyesület sportolói szép eredményeket értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában