Vádemelés

2022.05.24. 09:48

Ököllel leterítette, majd bakanccsal rugdosta áldozatát egy férfi Tiszatenyőn

A Szolnoki Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 26 éves Tiszapüspökiben élő férfi ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A vádlott Tiszatenyőn, egy büfé előtt álldogált ittasan, amikor különösebb ok nélkül ököllel leütött egy biciklijét toló férfit, majd bakancsával fejbe rugdosta a már földön fekvő sértettet. A vádlott tovább is ütlegelte volna kiszolgáltatott áldozatát, de a szemtanúk lefogták – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi január 12-én este, Tiszatenyőn, egy italbolt előtti utcarészen várakozott ittasan, amikor különösebb ok nélkül úgy döntött, hogy megveri a kerékpárját tolva közlekedő, ugyancsak ittas sértettet. Amikor a sértett karnyújtásnyi távolságba ért, a vádlott hirtelen, ököllel az arcába csapott. Az ütés erejétől a biciklit toló férfi a földre zuhant. Ekkor a vádlott lehajolt és még egyszer fejen ütötte ököllel, majd bakanccsal kétszer fejbe is rúgta a járdán fekvő, kiszolgáltatott testhelyzetű sértettet. A helyszínen jelen lévő személyeknek kellett lefognia a dühöngő férfit azért, hogy ne tudja tovább ütlegelni védekezésre képtelen áldozatát.    

Az elszenvedett bántalmazás folytán a sértettnek 8 napon belül gyógyuló fejsérülései keletkeztek, de csak a járókelőktől kapott segítségnek köszönhette, hogy támadója nem okozott neki súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülést.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság az erőszakos bűncselekmények miatt már többször büntetett férfit börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügy a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában