Egészségügy

2022.06.25. 07:16

A szolnoki orvos szerint elérhető a fájdalomambulancia

Sokak életét megkeseríti a krónikus fájdalom. Pedig a korszerű fájdalomcsillapítási módszereknek köszönhetően már egyáltalán nem lehetetlen a kínzó érzés tartós csökkentése vagy akár megszüntetése.

szoljon.hu

Dr. Veres Ferenc szakorvos Fotó: Mészáros János

A fájdalom csillapításához való jog már a betegjogok európai chartájában is szerepel

– emlékeztetett dr. Veres Ferenc, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet anesz­teziológiai és intenzív terápiás szakorvosa.

– Mi pedig próbáljuk a lehető legkorszerűbb módszerekkel és gyógyszerekkel enyhíteni betegeink megpróbáltatásait. Szolnokon már a kilencvenes évektől elindult hasonló kezdeményezés, nemrégiben azonban régi adósságunkat törlesztettük azzal, hogy szervezett keretek között is útjára indítottuk fájdalomambulanciánkat, melyhez hasonló csak Budapesten és Pécsett működik. Dr. Veres Ferenc a közelmúltban a Magyar Aneszteziológus és Intenzív Terápiás Társaság jubileumi, ötvenedik konferenciáján is tartott előadást e témakörben, beszámolva a Hetényi Géza kórházban elért eredményekről.

A heveny és műtét utáni fájdalomcsillapítás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a krónikus – daganatos, mozgásszervi és egyéb eredetű – fájdalmak csökkentésére is

– tette hozzá a szakember.

– A kórházban működő ambulanciánkon hétfőn és szerdán van rendelés, beutalóval, bejelentkezést követően rövid időn belül tudjuk fogadni pácienseinket. Örömteli, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan tovább bővülhet eszközparkunk, melynek köszönhetően a tartós fájdalmat invazív módszerekkel tudjuk enyhíteni – mondta dr. Veres Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában