Gyorshajtókra vadásznak

2022.08.08. 16:06

Fokozott ellenőrzés kezdődik, a Jászkunságban is akcióba lendülnek a rendőrök

Megyénkben keddtől csütörtökig kerül sor a fokozott rendőri ellenőrzésre.

Mészáros Géza

Fotó: police.hu

A gyorshajtás a közutak legfőbb gyilkosa – vélik tapasztalatból a szakemberek, ezért az Európai Unió tagállamainak hatóságai minden évben megszervezik a RoadPol Speed elnevezésű forgalomellenőrző programot a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére.

Mint arról Dávid Mónika rendőr őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára hírportálunk érdeklődésére tájékoztatott, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának terve alapján huszonhét európai ország – közte Magyarország – rendőrsége vesz részt idén az augusztus nyolcadika és tizennegyedike között hazánk területére is kiterjedő fokozott ellenőrzésben.

Megyénkben keddtől csütörtökig, három napon keresztül kerül sor a fokozott rendőri ellenőrzésre annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a személyi sérüléses balesetek, valamint a balesetekben életüket vesztő személyek száma.

A járőrök nemcsak a gyorshajtókat szűrik ki, hanem figyelemmel lesznek további jogsértő magatartások betartására, így a járművek műszaki állapotára, az ittas sofőrök vezetésére, a biztonsági övek használatára és a mobiltelefon-használatra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában