Atlétika

2022.10.05. 13:55

Megkoronázták a 2022-es idényt a szolnoki atléták

Korosztályos ügyességi és gátfutó csapatbajnokságot rendeztek a hétvégén, Székesfehérváron, ahol a szolnokiak összes csapata a legjobb hat között végzett.

Rózsa Róbert

Fotó: illusztráció / Shutterstock.com

Ragyogóan sikerült a Szolnoki Sportcentrum U18-as és U16-os versenyzői számára az előző hétvége. A korosztályos atléták az Ügyességi- és Gátfutó Magyar Csapatbajnokságon álltak rajthoz Székesfehérváron. És ha már a koronázóvárosban jártak, fel is tették a koronát 2022-es szabadtéri idényükre: három magyar bajnoki cím és négy további érem mellett minden résztvevő csapatuk legalább hatodik helyen végzett.

– Ez a korcsoport megérezte a Veső úti pályafelújítás hatásait. Eleinte megszenvedte, ezek az eredmények viszont már az új létesítményben való felkészülésnek is köszönhetőek – mondta Ecseki Dániel, a Sportcentrum szakágvezetője. 

– Ez már a szezon vége. Még egy összetett bajnokság lesz idén a mostanin kívül, ezzel zárjuk a nyári versenyszezont. Ezek a tornák hasznosak a korosztály számára, hiszen sok versenyszámot megtanulnak hozzá. Fehérváron jó eredménnyel zártunk. Volt olyan szám, amelyben centiken múlt a még jobb eredmény, de elégedett vagyok, a fiatalok kihozták magukból a maximumot – fogalmazott a szakágvezető.

Eredmények:

Első hely: férfi ifjúsági magasugrás (Tóth Gergő, Fülöp Richard, Hevesi Vajk, Medgyessy Máté), női serdülő magasugrás (Kalina Eliza, Farkas Emese, Kóródi Réka, Gusztafik Luca, Karancsi Zsanett), női serdülő ötösugrás (Kóródi Réka, Erdős Nóra, Erdős Veronika, Fülöp Kitti, Szolnoki Boglárka)

Második hely: férfi ifjúsági ötösugrás (Tóth Gergő, Fülöp Richard, Hevesi Vajk, Medgyessy Máté), férfi serdülő ötösugrás (Kelemen Simon-Losonczi Máté-Túri Szabolcs-Homoki Dávid-Simon Zalán)

Harmadik hely: női serdülő 80 méteres gátfutás (Szabados Zsófi, Kóródi Réka, Erdős Veronika, Erdős Nóra, Firnistál Málna), férfi ifjúsági távolugrás (Tóth Gergő, Fülöp Richard, Hevesi Vajk, Medgyessy Máté)

Negyedik hely: női serdülő diszkoszvetés (Farkas Emese, Gusztafik Luca, Karincsi Zsanett, Vidra Anna, Kalina Eliza), férfi serdülő 100 méteres gátfutás (Túri Szabolcs, Losonczi Máté, Simon Zalán, Kalics Krisztián), női serdülő súlylökés, (Farkas Emese, Fülöp Kitti, Szabados Zsófi, Firnistál Málna)

Ötödik hely: férfi serdülő távolugrás (Kelemen Simon, Losonczi Máté, Kalics Krisztián, Homoki Dávid, Simon Zalán)

Hatodik hely: női serdülő távolugrás (Szabados Zsófi, Gusztafik Luca, Bakos Gréta, Erdős Veronika, Erdős Nóra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában