Összefoglaló

2023.01.28. 20:38

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 28.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Késő esti szolgálatát teljesítette az a négy tiszajenői polgárőr, akik autójukkal menet közben egy idős férfit vettek észre, aki az út szélén feküdt. A bácsihoz azonnal mentőt hívtak, később pedig kiderült, hogy mindösszesen néhány percen múlott az élete.

Az orosz hadsereg februárban vagy márciusban újabb támadást akar indítani Ukrajna ellen. Vlagyimir Putyin ugyanakkor a jelek szerint nehezen tudja előteremteni azokat a tartalékokat, amelyekre Oroszországnak szüksége van egy jelentős offenzíva megindításához.

Szombat délben ismét lövöldözés volt Jeruzsálemben, melyben legalább ketten megsebesültek, az elkövető egy 13 éves palesztin fiú volt, akit a rendőrök meglőttek, majd őrizetbe vettek. A támadásban egy 47 éves férfit és 23 éves fiát érte találat. Eszméletüknél voltak, mikor kórházba szállították őket. 

Halálra kínozta hétéves kisfiát a New Hampshire-ben élő 25 éves Murtadah Mohammad, akit múlt csütörtökön tartóztatták le. A gyerekre eszméletlen állapotban találtak rá, teste majdnem 20 százaléka súlyosan megégett.

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat azzal a 27 éves újszászi férfivel szemben, aki még 2021. október 30-án okozott súlyos balesetet Szolnokon, a Thököly úton. A balesetben vétlen autó jobb első ülésén utazó férfi szegycsont törést, a hátsó ülésen utazó egyik nő testszerte hámzúzódásos sérüléseket és egy bordatörést szenvedett.

Városvezetői és képviselői bejárást tartanak hamarosan az épülő tiszaligeti fürdőben, Szolnokon. A munkálatokat alvállalkozói nemteljesítések, valamint több világméretű havária lassította le.

Árvízmentesítési munkálatok indultak Tiszapüspöki szabadstrandján. A napokban megkezdődtek a különböző mobileszközök eltávolításának előkészületei, az egyik konténert már az erre a célra kialakított, csörlőkkel ellátott állványára helyezték.

A Szandaszőlősért Egyesület és Szanyi István önkormányzati képviselő fenséges fogásokra invitálta szombaton délelőtt a helyi és környékbeli lakókat a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán. 

Vidám farsangi forgatagot szervezett a Jásztánc Alapítvány szombaton Jászapátin, a Pájer Antal Művelődési Házban. A családok apraja-nagyja tartalmas programokon vehetett részt.

Egy nap alatt kétszer gázoltak el egy 74 éves férfit Romániában. Az idős ember először figyelmetlenségből nekirohant egy furgonnak, majd néhány órával ezt követően, miután kiengedték a kórházból, szabálytalanul ment át az úttesten és elgázolta egy személyautó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában