Összefoglaló

2023.02.05. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 05.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A településen komoly károkat okozott a szél

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Nem mindennapi személyi aktát porolt le a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltár a hónap dokumentumait közszemlére bocsátó sorozatának idei első, különleges iratanyaga kapcsán. Aktualitását az adta, hogy megyénket ez év január elsejével visszakeresztelték vármegyévé. Az utolsó főispán asszony, a mezőtúri Juhász Imréné, született Gonda Zsuzsanna irományaiba dr. Csönge Attila vármegyei főlevéltárossal, levéltár-igazgatóval lapozgattunk bele.

Fenyőfa dőlt a kisújszállási könyvtárra, Kenderesen a trafóház borítását tépte le a tomboló szél. Bár főként a Dunántúlon tombolt szombaton az orkán erejű szél, szűkebb régiónk sem úszta meg károk nélkül a vihart.

Világszerte egyre népszerűbbek az egynapos sebészeti eljárások, és immár Szolnokon is számos szakterületen elérhetőek egy újonnan kialakított részlegen. A biztonságos beavatkozásokhoz szükséges korszerű feltételeket az ország több egészségügyi intézményében, így a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórházban is sikerült megteremteni.

Magyarországon egyedülálló úszófalu épült nemrég az abádszalóki Abádi Kikötőben. A cölöpökön álló, négyévszakos, könnyűszerkezetes építményekből álló „lakópark” idén nyáron újabb házakkal bővül. Hoffer Ferenc, az úszófalu megálmodója arról mesélt hírportálunknak, hogy mitől olyan különlegesek ezek az úszó otthonok.

A Szolnoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azokkal a 34 és 29 éves szolnoki lakhelyű férfiakkal szemben, akik közül az egyik kétszer is ittasan vezetett, másodjára az utasa is az volt, aki vezetés közben elrántotta az autó kormányát, és emiatt egy parkoló kocsinak ütköztek.

A kórház udvarán is kidőlt egy fa Mezőtúron.

Díjmentes pénzügyi tanácsadást tartanak Jászberényben február 6-án. A szakemberek sokéves tapasztalattal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Elsősorban a gázolajpiacon okozhatnak problémát a február 5-én életbe lépő szankciók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában