Ajánlat érkezett

2023.04.01. 07:00

Pont kerül egy tizenhat éve húzódó ügy végére: befejezik a félbehagyott Piramist Törökszentmiklóson

Egy túrkevei székhelyű cég vállalta, hogy két éven belül befejezi a Törökszentmiklós belvárosában 2007 óta csúfoskodó betontorzót, a félbehagyott Piramis Centert. A pályázat elfogadásáról döntött csütörtökön a város képviselő-testülete.

Molnár-Révész Erika

Látványterv

Forrás: Markót Imre Facebook-oldala

Pont kerülhet a 16 éve húzódó Piramis Center-ügyre, a félbehagyott beváráslóközpont befejezésére ajánlat érkezett, ezt terjesztették utolsó napirendi pontként csütörtökön a város képviselő-testülete elé. 

–  Az elmúlt nyolc évben nem akadt egyetlen befektető sem, aki akár egyetlen forintot is adna ezért az épülettorzóért. A jelenlegi pályázatban is két lehetőség állt nyitva az ajánlattevők számára. Vagy egy összegben vásárolják meg– ami senkit sem érdekelt – vagy az elkészült épületben épülethasználati jogot biztosít számára az önkormányzat. Ez utóbbira tett ajánlatot a nyertes ajánlattevő, aki vállalta, hogy az önkormányzatnak felajánlott épületrészt pénzben visszabérli, de adott esetben egy összegben ki is vásárolja azt – írta közösségi oldalán Markót Imre polgármester. 

Hozzátette, ajánlatában a cég azt vállalta, hogy a szükséges építési engedély beszerzése után, 24 hónapon belül befejezi a jövőben gazdasági, kereskedelmi funkciókat ellátó épületet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában