Ámokfutás

2023.05.30. 14:02

Karcagon ért véget a sokkoló éjszakai autós hajsza

A menekülő sofőr szándékosan neki ütközött az egyik rendőrautónak is.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Május 28-án éjszaka csupán néhány percre hagyta őrizetlenül egy férfi a kisteherautóját Budapest VI. kerületében, a Király utcában. A tolvaj kihasználta, hogy a járó motorú furgon nyitva volt; beült a bal első ülésbe és elhajtott – adta hírül a police.hu.

Néhány utcával később a budapesti járőrök üldözőbe vették, azonban a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. A kocsival átszelte a fél várost, majd a 4-es számú főúton egészen Karcagig menekült az őt követő rendőrök elől. A száguldozás közben több közlekedési szabályt is megszegett, valamint szándékosan nekiütközött az egyik rendőrautónak. Több szolgálati gépjárműben is kár keletkezett, de senki nem sérült meg.

A hajszának egy baleset vetett véget, a férfi ugyanis felhajtott egy körforgalomra, amelyen az autó fennakadt. Az ellopott gépkocsiban közel száz roller-akkumulátor volt, amelyeket a tulajdonos visszakapott.

A rendőrök elfogták a 34 éves káli férfit, akivel megfújatták az alkoholszondát is, amely pozitív értéket mutatott. Őt négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a VI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában