Bűnügy

2023.05.30. 17:28

Hálásan ölelgette kiszemelt áldozatait a szolnoki férfi, miközben meglopta őket

A szolnoki rendőrök őrizetbe vettek egy szolnoki férfit, aki a megalapozott gyanú szerint két áldozatát is ugyanazon módszerrel lopta meg.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 33 éves szolnoki férfi május 16-án este tíz óra körül a szolnoki buszpályaudvaron megszólított egy számára ismeretlen személyt. Kezet fogott vele, majd szóba elegyedtek. A jogsértő ezt követően többször megölelte a gyanútlan férfit, aki csak hazaérkezésekor vette észre, hogy nadrágja zsebéből kilopták a tárcáját, melyben iratai, bankkártyái és háromezer forintnyi készpénz volt – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Nem telt el sok idő, hogy megérkezzen a következő áldozata is. A gyanútlan áldozat felsegítette a földön ülő terheltet, aki „hálából” őt is megölelte, miközben kabátja zsebéből eltulajdonította százötvenezer forint értékű mobiltelefonját.

Miután mindkét sértett bejelentést tett a rendőrségre, a helyszínre érkező egyenruhások a megadott személyleírás és kamerafelvételek alapján beazonosították a feltételezett elkövetőt. Őt a bejelentett lakcímén nem találták, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki. A férfit a rendőrök május 28-án délután Szolnokon elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók egy rendbeli lopás vétség és egy rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában