Bűnügy

2023.05.30. 17:25

Balul sültek el az utolsó akciók, rajta vesztettek a jászberényi fantomok

Vagyontárgyak ellopására szakosodtak a helyi betörők, sok bosszúságot okozva az ingatlanok tulajdonosainak.

Mészáros Géza

Forrás: Ilusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek két berényi férfit, akik az elmúlt hónapokban több vagyon elleni bűncselekményt követtek el Jászberényben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Közleményük szerint bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint május 27-re virradóra ismeretlenek behatoltak egy jászberényi ingatlanba. Onnan televíziót, karórát és segédmotoros kerékpárt tulajdonítottak el, közel négyszázezer forint értékben. Szintén ugyanezen napon érkezett bejelentés arról, hogy egy másik jászberényi ingatlanba is jogtalanul hatolt be valaki. Onnan egy táskát loptak el, melyben személyes iratok, bankkártya és mobiltelefon voltak. A bűncselekmény után a bankkártyával megpróbáltak vásárolni egy helyi boltban, de sikertelenül.

Az eltulajdonított televízió
Forrás: Police.hu

A jászberényi rendőröknek hamar a látókörükbe kerültek a feltételezett elkövetők. Egy 33 éves férfit május 27-én, míg 25 éves társát május 28-án fogták el a jászsági rendőrök.

A duó tagjait a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételükről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás során több helyszínen is kutatást tartottak a rendőrök, ahol több tárgyi bizonyítékot is megtaláltak és lefoglaltak.

A jogsértők nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt, megállapították, hogy mindkettejük ellen zajlik már nyomozás. A büntetőeljárások egyesítését követően a 33 éves férfit két rendbeli lopás vétség, két rendbeli lopás bűntett és két rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésével, társát pedig két rendbeli lopás vétség, és egy rendbeli lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában