Zvecan

2023.05.31. 15:00

Nem volt szolnoki katona a Koszovóban megsérült békefenntartók között

Tizenkét sérült magyar katona már haza is térhetett.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

„A hétfői napon a koszovói Zvecan településen tömegoszlatási feladatra bevont MH KFOR Kontingens sérültjei között nem volt az MH Kiss József 86. Helikopterdandár állományába tartozó katona” – tájékoztatta hírportálunkat megkeresésünkre rövid közleményben a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya. 

Az iránt érdeklődtünk, miszerint a szolnoki helyőrségben települt honvédségi alakulatok katonái érintettek voltak-e a véres kimenetelű harcokban.

Mint arról beszámoltunk, Koszovóban hétfőn az északi országrészben élő szerbek összecsaptak a NATO KFOR békefenntartó erőivel, köztük magyar katonákkal, akik közül huszonheten megsérültek az összecsapásban, közülük tizenketten már hazatértek.

Koszovóban újra puskaporos hangulat uralkodik a szerb és az albán nemzetiségű lakosság régóta húzódó kibékíthetetlen ellentéte miatt. Az állandó vitát egyes területek hovatartozása okozza. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában