Szoljon podcast

2023.06.02. 15:26

Szolnok díjazott fiatal tehetségeit látták vendégül - galériával

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervezték meg a Pro Talento Éremmel kitüntetett tanulók találkozóját Szolnokon péntek délután. A beszélgetésnek a városháza adott otthont. Az egykori diákok azt is elmesélték, merre vezetett az útjuk a vármegyeszékhelyről.

P. Pusztai Nóra

Az elmúlt 10 év Pro Talento díjasait hívták meg egy kötetlen beszélgetésre Szolnokon

Fotó: Nagy Balázs

Pro Talento Éremmel kitüntetett tanulók találkoztak a szolnoki városházán pénteken.

Huszonöt éves a díj, ami a vármegye legmagasabb szintű tehetséggondozásra vonatkozó elismerése, mind a tanárok, mind a már eredményeket felmutató végzősök számára

 – mondta a rendezvényen Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében eddig 35 tanuló kapta meg az érmet, mely elnyerésének komoly feltételei vannak. Ennek jelentőségét pedig még tovább növelte, hogy kezdetben évente csak egy tizenkettedik évfolyamos tanuló vehette át. 

–  A meg nem értett zsenialitás kevés a hosszantartó boldogsághoz, eredményességhez, az úton mindenkit segíteni kell, fontos a hasznosulás. Legyen szó matematikáról, természettudományról, sportról vagy éppen művészetről – emelte ki dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Jász- Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke.

A fiatalok arra is lehetőséget kaptak, hogy elmeséljék, mi történt velük az elmúlt években, inspirálva a jelenleg iskolapadot koptató hallgatóságot. Cseppentő Bence elmondta, éppen tíz éve kapta meg a Pro Talento Érmet, általános iskolás kora óta járt tanulmányi versenyekre.

Elvégeztem a műszaki egyetemet, egy évet pihentem és elkezdtem a doktori képzést, abból egy félévem van hátra 

– foglalta össze eddigi tanulmányait.

A szót dr. Gál Fanni, a Verseghy Ferenc Gimnázium egykori diákja vette át, aki a középiskolás évei alatt végig kitűnő volt. 

– Országos és megyei, főleg irodalmi és történelem versenyeken indultam. Az érettségi után jogász szakon töltöttem hat évet, tavaly előtt doktorrá avattak – mesélt ős is eddigi életútjáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában