Nyíregyháza

2022.05.21. 11:34

Kiderült, mikor csenghet le végre a járvány

A szennyvízmintákat vizsgálta a népegészségügyi központ, Nyíregyházán kirívó adatot mértek.

koronavirus.gov.hu

Illusztráció: MW-archív

Fotó: Máté Krisztián

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. Azt írták, a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban további csökkenést mutat. Hozzátették, számottevő csökkenés Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon és Szolnokon figyelhető meg, míg a városok többségét stagnáló tendencia jellemzi. 

Megjegyezték, hogy emelkedés csak Zalaegerszegen tapasztalható. A koncentráció 19 mintavételi helyen a „mérsékelt”, míg 3 városban az „emelkedett” tartományba esik – áll a közleményben. 

A harmadik ajánlott 

Hetente körülbelül 10-20 százalékkal csökken az új fertőzöttek száma, mondta el a napokban az NNK járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes. 

A szakértő szerint nyáron lecseng majd a járvány, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy ősszel lesz-e hatodik hullám. 

Kiemelte, hogy Magyarországon 64-65 százalékos az átoltottság, de nagyon sokan vannak azok, akik nem kaptak harmadik oltást, amit feltétlen ajánlott a szakértő.

Forrás: koronavirus.gov.hu


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában