Nyíregyháza

2022.05.23. 12:07

Menekülés közben kerítésnek csapódott luxusautójával Nyíregyházán

Letartóztatta a bíróság a férfit.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. május 20-án közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indult eljárásban 2022. június 20-ig elrendelte T.Cs.GY. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. május 17-én a délutáni órákban Nyíregyháza lakott területén közlekedett az általa használt luxus személygépkocsival, a jobb első ülésen utast szállítva. Közlekedése során rendőrjárőrök intézkedés alá akarták vonni, ezért a megkülönböztető fény és hangjelzést bekapcsolva, követni kezdték. Mikor a férfi észlelte a rendőrautót, gyorsítani kezdett és megpróbált elhajtani a rendőrök elől. Szabálytalan közlekedése miatt több autósnak is ki kellett térnie a gyanúsított elől a baleset elkerülése érdekében, miközben a férfi folyamatosan növelte a sebességét így próbálva kivonni magát a rendőri intézkedés alól. 
A menekülés során az eltúlzott sebessége miatt a gyanúsított elvesztette uralmát a gépjármű felett és először egy parkoló autónak, majd egy ingatlan utcafronti kerítésének ütközött. 
Ezt követően a férfit intézkedés alá vonták. A baleset következtében a gyanúsított utasa 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az intézkedés során megállapították, hogy a gyanúsított érvényes gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, a bíróság 2021. szeptemberében jogerősen több évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfi ezen túlmenően is többszörösen büntetett előéletű és jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Emellett az elmúlt 2 évben 24 alkalommal indult vele szemben a közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárás. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában