Sziréna

2022.05.24. 18:36

A mobil labort is riasztották a nyíregyházi tűzhöz (fotókkal, videóval frissítve)

Nyolc járművel közel harminc tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat.

Kétszáz-kétszázötven négyzetméteren ég egy körülbelül háromszáz köbméteres hulladékkupac Nyíregyháza határában, a 403-as főút mentén. A hőterhelés miatt a szomszédos hulladékkupac is meggyulladt. A lángokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltják. A helyszínre riasztották a nyírbátori és a hajdúnánási hivatásos, az ibrányi önkormányzati tűzoltókat, továbbá a katasztrófavédelem mobil laborját is - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Frissítés

Dudás Szilvia, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  ügyeletes szóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy nyolc járművel közel harminc tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, a helyszínen van a mobil labor is, de egészségre káros koncentrációt nem mértek. A háromszáz köbméternyi égő hulladékot munkagépekkel szedik szét és több oldalról oltják három víz- és egy habsugárral. Személyi sérülés nem történt. 

Frissítés 2

A lángok a szomszédos hulladékkupacot is meggyújtották, majd továbbterjedtek a környező száraz fűre, amely körülbelül kétszáz négyzetméteren égett. A tűz emellett érintett több villany kapcsolószekrényt is. A lángokat négy vízsugárral a nyíregyházi, a nyírbátori, a hajdúnánási hivatásos, továbbá az ibrányi önkormányzati tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, határolták körül. A helyszínre riasztották a katasztrófavédelem mobil laborját is, amely a közeli településen, Napkoron nem mért egészségre veszélyes gázkoncentrációt a levegőben. A labor Nagykállóban is ellenőrzi a levegő minőségét - tudatta a katasztrófavédelem.

Videó: Cardinalis szerint

 

 

Címkék#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában