Kelet-retró

2022.05.28. 08:00

5 kiló tiszta heroint rejtett a sényői mosókonyha

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1972. május 28., vasárnap

Új forgalomirányító berendezések Nyíregyházán 

A Nyíregyháza területén lévő, a közlekedés szempontjából balesetveszélyessé vált útkereszteződések felülvizsgálata - amit a városi tanács műszaki osztálya végez - folyamatban van. A legkritikusabb csomópontokon, így a Jókai tér és a Dózsa György utca, valamint a Vasgyár utca, a Mező utca és a Bethlen Gábor utca kereszteződésénél új rendszerű automata forgalomirányító berendezést helyeznek ki, előreláthatólag a 1972-ben vagy 1973-ban.

Ezeknek a berendezéseknek a költségei, a kihelyezéssel együtt, elérik az egy-másfél millió forintot. Tekintettel a nagy költségre a műszaki osztály csak a legbalesetveszélyesebb útkereszteződéseket látja el ilyen automata irányítóval. Az Arany János utca és a Szarvas utca kereszteződésének végleges kialakítása az MHSZ-székház építési munkáinak befejezése után történik meg. Az építési munkák jó -ütemben haladnak, így a jövő év elején elkészül a Jósa András és a Szarvas utca között az út másik pályája, ami tökéletesíti a forgalom biztonságát.

Nyíregyházi panoráma tíz emelet magasból

1992. május 28., csütörtök

5 kiló tiszta heroint rejtett a sényői mosókonyha

Megyénkbeli település, Sényő volt az a helyszín, ahol a rendőrök öt kilogramm tiszta heroinra bukkantak a napokban, melyet egy kábítószercsempész-banda tagja rejtett el. Az akciót nem a megyei, hanem a budapesti rendőrök folytatták le, akik már régóta figyelték egy nemzetközi bűnöző csoport tevékenységét. Törökországból került a kábítószer hazánkon keresztül Svájciba, az utóbbi időben magyar közvetítők segítségével. 

Egyikük nyolc kiló heroinnal jött be az országba, ahol társai kérésére öt kilónyit elrejtett, hármat vitt tovább. Mivel már szemmel tartották a rendőrök, a svájci kollégákat értesítve le is buktatták. A négy magyar csempész egyike bízta meg egy ismerősét a maradék heroin elrejtésével, aki sényői rokonát kereste fel hetekkel ezelőtt, hogy egy csomagot otthagyna, majd később érte megy. A gyanútlan házigazda azt sem tudta, mit rejt a csomag, amelyet háza mosókonyhájában helyeztek el. Nagy meglepetés érte azonban, amikor a nyomozók a rokonával megjelentek nála. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában