Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.06.29. 14:43

Négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen választanak polgármestert vasárnap

Az időközi önkormányzati választásokon nincs érvényességi küszöb.

Polgármesterjelöltekre szavaznak vasárnap

Fotó: Km-archív

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben nem volt lehetőség időközi önkormányzati választásokat tartani, de ennek megszűntével már országszerte elkezdődtek a választások. Múlt vasárnap megyénk hat településén várták a szavazókat, július 3-án pedig újabb négy településen nyitják ki a szavazóhelyiségeket. ­Császlón, Szamostatárfalván és Szamos­újlakon lemondás, míg Pátrohán haláleset miatt kell az ott élőknek új településvezetőt választani. 

Az időközi választáson, ami reggel 6-kor kezdődik és este 7-kor zárják az urnákat, nincs érvényességi és eredményességi küszöb, az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. Máshonnan szavazni nem lehet, mozgóurna kérhető. Polgármesterjelöltek A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint Császlón egyedül Pásztor György (független) indul a posztért. Szamosújlakon ugyancsak egy jelölt van, Bégány Róbert (Fidesz–KDNP) személyében. 

Pátrohán a választók négy jelölt közül választhatnak: Bedő Istvánné, Tóth Sándor, Tugya József és Vass Zsolt is függetlenként kéri a pátrohaiak bizalmát. Szamostatárfalván Boros János (független), Király Attila (Fidesz–KDNP) és Porkoláb József (független) közül választhatnak az arra jogosultak.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában