Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.06.30. 10:11

Három helyen is igazolták a gyilkos gáz jelenlétét Nyíregyházán

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: archív/szon.hu

Összehordott facsomó égett Nyíregyházán, a Lepke utcában szerdán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ötszáz méter hosszúságban égett akácos aljnövényzete Fábiánházán tegnap. Nyírbogdányban, a Kéki utcában fél hektáros területen a száraz fű lángolt. Nagyecseden ötven négyzetméteren égett a vegetáció, a tűz a szomszédos kertre is átterjedt. A beavatkozó hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységek kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugarakkal számolták a fel a tűzeseteket.

Személygépkocsi égett Rakamazon, a Selyem úton szerdán. A nyíregyházi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat gyorssugarakkal.

Három helyszínen is jelzett a szén-monoxid érzékelő szerdán Nyíregyházán. A Deák Ferenc, a Szegfű és a Sólyom utcában lévő társasházi lakásokban a megyeszékhely hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelyek minden esetben igazolták a gyilkos gáz jelenlétét. A beavatkozók átszellőztették az ingatlanokat és értesítették a kéményseprőket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Lakóház egyik helyiségében égtek berendezési tárgyak Hodászon tegnap. A mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, egy vízsugárral avatkoztak be.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában