Határ

2022.08.08. 18:55

Lövések dördültek a Tiszánál - Tiszabecs térségében hajtottak végre akciót az ukránok (fotók)

Tiszabecsnél a folyó mellett hagyták, Záhonynál gabonaszállítmányból került elő a tiltott áru.

Vasárnap éjfél körül járőrözés közben észleltek illegális mozgást a munkácsi határőr állomás katonái a Tisza mellett a magyar határ térségében. A katonák utasításait a tetten ért férfiak figyelmen kívül hagyták, így ők figyelmeztető lövéseket adtak le. A csempészek ezt követően sem adták meg magukat, inkább elmenekültek a helyszínről, hátrahagyva a magukkal cipelt csomagokat.

Forrás: dpsu.gov.ua

A lefoglalt bálákban 7000 csomag cigarettát találtak, melynek értéke meghaladja a kétmillió forintot. A hatóságok a csempészárut lefoglalták és nyomozást indítottak a felelősök azonosítása érdekében - áll a Kárpátaljai Határőrség posztjában.

Forrás: dpsu.gov.ua

Hétfőn a záhonyi vasúti határátkelőn talált a Kárpátaljai Rendőrség nagyobb mennyiségű csempészárut egy gabonát szállító szerelvényben. A 29 kocsiból álló szerelvény három kocsijában, a járművek szerkezeti elemei közé rejtve találtak közel ezer csomag cigarettát. 

Forrás: ZM

A csempészárut lefoglalták, a búzát szállító vonatot továbbindították Magyarország felé - közölte a Kárpátaljai Rendőrség.

Borítókép: dpsu.gov.ua

 

Címkék#határ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában