Horgászat

2022.08.13. 09:00

A remény örök: sikerül majd nagyobb halat is fogni

Fáradhatatlanul pergetnek a horgászok a tiszalöki erőmű alatt a ragadozó halak rablására várva. Közöttük van a Debrecenben élő Szincsák Gyula is, akit akkor faggattunk a hobbijáról, amikor éppen a szerelékeket kötözgette az erőmű kerítése tövében.

– Gyerekkoromban szerettem meg horgászatot, azóta tart ez a szenvedély. Korábban főleg a Keleti-főcsatornára jártam, azonban öt-hat éve átszoktam ide, s azóta már itt az erőmű alatt próbálkozom rendszeresen – mondta el érdeklődésünkre. – Kimondottan harcsázni járok ide, váltakozó sikereim vannak. A legnagyobb, amit kifogtam, 28 kilogrammos volt, de vannak itt olyan sporttársak, akik 40-50 kilogrammos harcsával is büszkélkedhetnek. Nem kellett sokáig fárasztanom, mert eleve olyan erős felszereléssel jöttem, hogy bírnia kellett egy ekkora nagy hallal is a küzdelmet. Egyébként akad itt balin 5-6 kilós is. Amikor az időm engedi, szívesen jövök ide, hiszen mindig reménykedem, hogy sikerül majd nagyobb halakat is megfognom – tette hozzá a szomszéd megyéből érkezett horgász. 

Borítókép: Szincsák Gyula a szerelék kötözgetése közben | Fotó: Sipeki Péter

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában