Kelet-retró

2022.09.27. 16:00

Kállósemjénben találták meg a fegyverrabló gyilkos holttestét

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: 123rf.com

1952. szeptember 27., szombat

Az épülő kisvárdai Vulkán 34 méteres víztornya, ami az új gyár vízszükségletét fogja biztosítani.
 

1972. szeptember 27., szerda

Kállósemjénben találták meg a fegyverrabló gyilkos holttestét

Szeptember 24-én délelőtt ismeretlen holttestet talált egy szénaboglyában a Kállósemjénhez tartozó Mohostanya mellett egy seprűvesszőt szedegető asszony. 

A rendőrorvosi boncolás, a ruhában talált tárgyak és egy korábbi balesetből eredő sérülés, valamint a közeli hozzátartozók felismerése alapján a rendőrség kétséget kizáróan megállapította, hogy a holttest azonos K. K. volt nyírpazonyi lakossal, aki május 29-én Nyírpazony határában megtámadott, majd megszurkált egy mezőőrt, elvette fegyverét és azzal elmenekült. A rendőrség által akkor kiadott körözés nem vezetett eredményre, miután K. K. feltehetően a bűncselekmény elkövetése után néhány nappal öngyilkos lett.

2002. szeptember 27., péntek

Savfürdőben a lányok

Időről időre megtisztítják Nyíregyházán, a sétálóutca elején lévő csobogó vizét. Ilyenkor felületkezelés céljából egy napra a bronzba alkotott fürdőző lányok is víz helyett háztartási sósavban fürdenek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában