Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.09.28. 11:22

Videó: "Ez minden futballszerető álma" - Egy egész buszt megtöltöttek a szabolcsi szurkolók

Imádják a magyar válogatottat Szabolcs megyében is.

Fotó: Kotricz Zoltán archívuma

0-2. Mégis büszkék lehetünk nemzeti csapatunkra az olaszoktól elszenvedett kétgólos hazai vereség ellenére is.

Amit ez a gárda Rossi mesterrel elért a Nemzetek Ligája halálcsoportjában, mindenképpen megsüvegelendő. Egy fordulóval a csoportmeccsek vége előtt senki nem gondolta volna, hogy Magyarország áll a tabella élén, nem kisebb futballnemzeteket megelőzve, mint Olaszország, Németország vagy Anglia.
Az országban egyenesen futballáz honolt a mérkőzés előtt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Azzurrik elleni meccsre 200 ezren akartak jegyet vásárolni.
A csoportelsőségről döntő szeptemberi mérkőzésre Szabolcs megyéből is érkeztek szép számmal. Egy baráti társaságnak buszt kellett bérelnie, ugyanis 33-an vágtak neki, hogy a lelátóról buzdítsák Szalaiékat.

Félelmetes!, Brutális!, Ahh, leírhatatlan!  - érkeztek a beszámolók a meccsen uralkodó hangulatról.

- Azt hiszem, ez minden futballszerető álma. Ez a kapcsolat, ami a szurkolók és a csapat között kialakult, ez teszi igazán varázslatossá ezt az élményt. Pár éve szinte álmodni sem mertünk volna ilyesmiről. Leírhatatlan! - számolt be az egyik nyíregyházi szurkoló.

Állva, egy félidőn keresztül

- Szerencsésnek mondhatom magam, hogy tudtam jegyet szerezni a meccsre, bár helyem az nem volt - jegyzi meg viccesen egy másik drukker. A meccs előtt volt egy kis kavarodás és jó páran rossz szektorba kerültek, így egy félidőn keresztül állva tolongtunk a lelátón, mindenki ott, ahol éppen sikerült neki. De az élmények kárpótoltak mindenért. Hiába a vereség, ez egy nagyon jó irány, amerre ez a csapat megy, és mi szurkolók végig velük tartunk. Mert az éjjel soha nem érhet véget! - folytatta a Szabolcs megyei drukker.

- Annyian lettünk, hogy úgy döntöttünk, buszt bérelünk és azzal indulunk a meccsre. 33 focidrukker egy buszon, mondanom sem kell, meg volt alapozva a jó hangulat - meséli mosolyogva Zoltán, aki már rutinos a meccsre járásban. - Az eredmény miatt kissé csalódottak vagyunk, de nem szomorúak. Fantasztikus, amit ezek a fiúk elértek. A lelátón érezhette mindenki, igazán jó magyarnak lenni.

- Telt ház, még a lefújás után is. Ritka pillanat, és örülök, hogy a részese lehettem. Ahogy a csapatkapitányt elbúcsúztatta a közönség, egyedülálló. Ahogy Szalai Ádámból "szurkoló vált", igazán filmszerű,  mozivásznon a helye. Meg is örökítettem, hátha jelentkezik majd a Magyar Filmintézet - meséli nevetve egy másik szabolcsi szurkoló.

Íme a csodás hangulat és Szalai Ádám búcsúja egy szabolcsi "operatőr" képkockáin keresztül:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában